TOP ACTS op Manus 2017

Drie bijzondere internationale topacts.
Drie meesters van cultuurmix die je zeker niet mag missen.
(klik voor vergroting).

La Compagnie Tahoungan: traditionele Afrikaanse dansen met mix van westerse podiumshow. 16 artiesten presenteren spectaculaire dansen, percussie, muziek, steltlopen en vuurspuwen. Jaarlijks te zien op podia van gerenommeerde  culturele evenementen en festivals in o.a. Spanje, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en Portugal.

Zitakula: Opzwepende afrofunk uit Amsterdam met mix van afrobeat, swampsoul en desert-rock. Met meeslepende drietalige zang van de Brussels-Congolese Sandy Miessi Bakomi.
Zitakula is bekend van Zwarte Cross, Oerol, Valkhof Festival, Wildeburg, Noorderslag, Welcome to the Village en Wicked Jazz Sounds Festival. De funky band speelde ook al meerdere malen in Paradiso en de Melkweg. Ze waren ook te zien bij DWDD.

Amariszi: feest met Balkan-pop op z’n best. Met mix van reggae, folk, swing ska, en gipsy. Maakt van elk optreden een feest. Acht jonge rasmuzikanten met opzwepende muziek met veel energie, uitstraling bezieling en enthousiasme.
Bekend van Sziget, Oerol, Festival Mundial, Zwarte Cross en de verschillende Bevrijdingsfestivals. Zijn ze te vinden op de (pop)podia Paradiso, Mezz, W2, Tivoli, Patronaat, Effenaar en 013.

Topacts dans op Manus 2017

Topacts dans van Manus 2017 zijn echt betoverend en met fris élan. Spectaculair zijn natuurlijk de professionals van La Compagnie Tahoungan (zie hierboven) met Afrikaanse dansen. Maar de volgende jonge Nederlands talenten willen op Manus 2017 echt de show gaan stelen.

Roots – Youth Folk Company:

Roots – Youth Folk Company

11 dansers (14 – 21 jaar) dansen in 60 kostuums 8 folkloristische dansen uit Ossetië, Bulgarije, Egypte, Armenië, Hongarije, Armenië en Polen. Roots is een Arnhems dansgezelschap van jonge getalenteerde dansers. Het legt zich toe op folkloristische theaterdans.
In Maastricht dansen ze excerpts uit hun voorstelling Speed Up Slow Down.
Over spectaculair gesproken: El-Tanoura, een adembenemende draaidans uit de Soefi-traditie

Vooropleiding Dans Venlo / ArteEZ Dansacademie Arnhem:

ArteEZ Vooropleiding Dans Venlo

50 jonge talenten (10 tot 18 jaar) dansen 5 originele Nederlandse dansen in prachtige kostuums.

De Vooropleiding Dans Venlo is een afdeling van ArteEZ Dansacademie Arnhem. ArteEZ is een opleiding voor getalenteerde jonge dansers die worden voorbereid op een carrière als danser, dansmaker of dansdocent.