TOP ACTS op Manus 2018

Muziek en Dans

Voetjes van de grond en handjes in de lucht. Bij Manus is stilstaan bij topacts geen optie. Zorg dat je erbij bent, want bij Manus beleef je deze toppers gratis:
Muziek
Mamihlapinatapai, Forêt Sacrée Obouibé en Rapalje.
(Klik hier voor de Dans top acts)

Mamihlapinatapai

Mamihlapinatapai: Onuitspreekbaar goed, die band met die moeilijke naam Ma-Mih-La-Pi-Na-TaPai.
Elk optreden is een grote fiësta. Acht Spaanse muzikanten veroveren de harten van het publiek met een mix van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en cumbia. Denk aan een Spaanse cocktail met ingrediënten van Manu Chao, Che Sudaka en TenTemPiés. Passie, aanstekelijke ritmes en vooral zonnige muziek.
In maart stonden ze op SoccerRocker in Amsterdam, 14 juni op Mañana Mañana. 24 juni topact op Manus van Alles en 12 juli op het podium van Zwarte Cross.

Forêt Sacrée Obouibé

Forêt Sacrée Obouibé: Wervelende show in kleurrijke kostuums. Veelzijdige Afrikaanse dans- en muziekgroep, opgericht in 2001 door Ayaovi Kokousse. Forêt Sacrée bestaat uit 11 Togolese en West-Afrikaanse artiesten. Dansers, muzikanten, acrobaten, steltlopers en vuurspuwers die in Afrika zijn geboren en nu in Europa hun cultuur presenteren. De groep maakt zowel traditionele als eigentijdse dans- en muziekvoorstellingen in theaters en op internationale festivals.

Rapalje

Met stampende jigs en reels, gevoelige ballades en zelfs een vleugje metal laat Rapalje een flinke vonk overslaan op hun publiek. Een concert van Rapalje staat altijd garant voor een onvergetelijk feestje. Gekleed in middeleeuwse kilt reist deze Groningse band over heel de wereld om op festivals, in clubs en op andere grote podia te spelen. Ze nemen je mee naar taveernes en herbergen in de Schotse hooglanden en Ierse vlakten.

Topacts DANS op Manus 2018

Topacts dans van Manus 2018 zijn weer echt betoverend en met fris élan. Zeer spectaculair is natuurlijk de wervelende show van Forêt Sacrée Obouibé (zie hierboven) met Afrikaanse dansen. Maar de volgende dansgroepen met veel jonge talenten willen op Manus 2018 ook de show gaan stelen:
Ind!kala Dance Company, Roots – Youth Folk Company, Vooropleiding Dans Venlo / ArteEZ Dansacademie Arnhem.

Ind!kala Dance Company

Ind!kala Dance Company: Inspirerende Indiase dansen, van Bharata Natyam tot Bollywood en Fusion. De Indiase dansgroep o.l.v. Shayenne Ramlal presenteert hoogtepunten uit de Indiase danscultuur.

Roots – Youth Folk Company

Roots – Youth Folk Company: 14 dansers (14 – 21 jaar) dansen in 60 kostuums 6 folkloristische dansen uit Servië, Midden-Europa, Nederland, Polen, Bulgarije en Roemenië.

Vooropleiding Dans Venlo / ArteEZ Dansacademie Arnhem

Vooropleiding Dans Venlo / ArteEZ Dansacademie Arnhem: 50 jonge talenten (10-14 jaar) dansen in prachtige kostuums 4 volksdansen uit de Balkan.