Podium Cultuurplein

11:45

Jeugddrumband WVV’28

Jonge trommelaars uit Wittevrouwenveld sinds 1928.

Naar boven / Naar podia-overzicht


12:00 en 14.30

Kundabuffi Kindertheater presenteert:
‘Moeder aarde en de Kokakolakid’

Speels, educatief en interactief kindertheater. Over de geschiedenis van de aarde en het kleurrijke leven van de mensen. Met verhalen, muziek en dans uit de hele wereld.

Een speelse, educatieve en interactieve voorstelling met spannende verhalen, muziek, dans en voorwerpen uit alle tijden en alle windstreken. Van toen tot nu.

Een voorstelling waarin kinderen actief kunnen meedoen: vertellen, zingen, muziek maken en dansen.

Over de kleurrijke geschiedenis van de aarde en het leven van de mensen. Over het begin van de aarde en de eerste mensen. Over de ontdekking van de wereld. Over de ontwikkeling van het leven op aarde. Met een presentatie van allerlei prachtige voorwerpen uit de natuur en dingen die door mensen gemaakt zijn. In een decor van fossielen en mineralen, natuurartefacten en culturele attributen wordt de evolutie geschetst van het leven op aarde.

Het Kundabuffi Kindertheater is een onderdeel van Culturen in beweging vzw (vereniging zonder winstoogmerk) uit België. Het collectief bestaat uit een internationale groep acteurs, musici en beeldende kunstenaars. De artiesten treden op in muziekgroepen en maken theatervoorstellingen en tentoonstellingen. De groep treedt op voor o.a. scholen en verenigingen. Kundabuffi is ook vaak te zien op festivals.

Alle activiteiten van het collectief gaan over de relatie tussen mens, natuur en cultuur met als centrale thema’s wereldburgerschap, culturele diversiteit, duurzame ontwikkeling en mensenrechten.

Naar boven / Naar podia-overzicht


13.15

La danse des Aztèques

Azteken-krijgsdansen uit Mexico met authentieke kostuums.

Azteken zijn misschien wel de bekendste indianen van de wereld. Ze behoren tot de drie grootste oorspronkelijke volken van Amerika. Je hebt de Inca’s in het Zuiden, de Maya’s in het midden en de Azteken in het Noorden, het huidige Mexico.

De groep ‘La danse des Aztèques’ danst originele krijgsdansen in authentieke kostuums. De dansers van de groep houden met veel enthousiasme de danscultuur van hun voorouders in stand.

Naar boven / Naar podia-overzicht


13:30

Officiële opening van het festival

door
Rob de Jong,
directeur vastgoed Avenue2.

 

Meer info.


13.45

Get Aanders

Maastrichtse zangers brengen stemming met ambiance.

 

Naar boven / Naar podia-overzicht


14.30

Kundabuffi Kindertheater presenteert:
‘Moeder aarde en de Kokakolakid’

omschrijving zie 12.00

Naar boven / Naar podia-overzicht


15.45

Salsa y Más

Latin dance showgroep danst Salsa en meer.

Negen meiden dansen met pit en passie Salsa, Reggaeton, Bachata, Chacha, Merengue, Samba en meer! Heerlijke Latijns-Amerikaanse ritmes en opzwepende choreografieën.

Naar boven / Naar podia-overzicht


16.10

Ziesjoem

Maastrichtse ambiance met meeslepende piratensongs.

Al jaren een begrip in Limburg. Als Ziesjoem (Zeeschuim) er is, is het ook altijd een beetje carnaval. De groep zingt meeslepende piratenliedjes over avonturen op de wereldzeeën en meer.

Wereldberoemd door een onvergetelijk gastoptreden bij André Rieu op het Vrijthof in 2011. Maastrichtse ambiance met meeslepende piratensongs.

https://www.youtube.com/watch?v=Q9nFuNhJCog

Naar boven / Naar podia-overzicht


16.45

Dance Centre Benito Deane

Showtime met wedstrijdgroepen Hip Hop, Breakdance, Zumba, en Urban Jazz.

Dance Centre Benito Deane, is een Hip Hop dansschool met locaties in Maastricht en Brunssum.

Je leert er Hip Hop, Breakdance, Zumba, Kinderballet en Urban Jazz. Benito traint ook wedstrijdgroepen in verschillende leeftijdscategorieën. De groepen zijn succesvol bij nationale en internationale wedstrijden. Ze haalden prijzen in Duitsland, België, Rusland, Spanje, Martinique en Amerika. De groepen zijn ook bekend van tv: Everybody Dance Now, Holland’s Got Talent en Battle on the Dancefloor.

Meer info http://www.benito-deane.com/

Naar boven / Naar podia-overzicht