Hoofdpodium

(Klik op een artiestennaam voor meer info. Er is altijd een link terug naar deze pagina.)

Hoofdpodium

12:00

Harmonie De Gele Rijders

Sinds 1927 de harmonie van Wittevrouwenveld.
De Gele Rijders zorgen voor de typische Maastrichtse zondagmorgen ambiance.

Naar boven / Naar podia-overzicht


13:00

Vooropleiding Dans Venlo / ArtEZ Dansacademie

50 jonge talenten dansen 5 originele Nederlandse dansen in prachtige kostuums.

De Vooropleiding Dans Venlo is een afdeling van ArteEZ Dansacademie Arnhem. ArteEZ is een opleiding voor getalenteerde jonge dansers die worden voorbereid op een carrière als danser, dansmaker of dansdocent. De dansers van de Vooropleiding zijn in de leeftijd van 10 tot 18 jaar.

Wil je meer informatie over de Vooropleiding Dans, neem dan contact op met de locatiecoördinator van de vooropleiding in Venlo, Liesbeth Wiertz. ewiertz@ogvo.nl
Meer info https://www.artez.nl/opleidingen/vooropleiding-dans

De groep danst in fraaie kostuums vijf Nederlandse dansen uit hun programma ‘Van Vaderlandse Bodem’. Repetitors: Kate Hendriks en Liesbeth Wiertz.

1. Boanopstekker
Muziek Gebroeders Klikstra
Dansers klas B1

2. lJsselmeer
Choreografie Maurits en Tineke van Geel
Muziek Fungas
Dansers klas V2

3. Nieuw Nederlands Duet
Muzíek Flairck
Dansers Femke Orij en Gio Zajec

4. Hakketoone
Muziek Gebroeders Klikstra
Dansers klas B2

5. lJswals Horlepiep en Boerenplof
Choreografie Peter Vree
Muziek Gebroeders Klikstra
Dansers klas V1 en V2

ArtEZ Vooropleiding Dans Venlo

De Vooropleiding Dans in Venlo is een afdeling van ArteEZ Dansacademie. ArteEZ is een opleiding voor getalenteerde jonge dansers die worden voorbereid op een carrière als danser of dansdocent. De dansers van de opleiding zijn in de leeftijd van 10 tot 18 jaar.
Wil je meer informatie over de Vooropleiding Dans, neem dan contact op met de locatiecoördinator van de vooropleiding in Venlo, Liesbeth Wiertz: ewiertz@ogvo.nl
Meer info op hun website.

Naar boven / Naar podia-overzicht


13:20

Angelina

Maastrichtse zangeres zingt grenzeloze liedjes met ambiance.

De Maastrichtse zangeres Angelina Meijer is in Limburg bekend van Eysden tot de Mokerhei. Waar Angelina optreedt is het altijd feest. Ze is de zangeres van de hits als ‘Diech bis mie leve’ en ‘Dans mèt miech tot mörregevreug’. In mei 2016 werd haar grote succesnummer ‘Daan goon de lempkes aon’ gekozen tot nummer 1 in de L1 Limbo Top 100.

Daarbij is Angelina een allround zangeres. Ze zingt succesvolle liedjes in diverse stijlen en talen. De meest bekende zijn: het jazznummer ‘What a difference a day made’ en haar Duitse schlager ‘100.000 Sterne’.

Angelina

Naar boven / Naar podia-overzicht


13.55

La danse des Aztèques

Originele Azteken-krijgsdansen met authentieke kostuums.

Azteken zijn misschien wel de bekendste Indianen van de wereld. Ze behoren tot de drie grootste oorspronkelijke volken van Amerika. Je hebt de Inca’s in het Zuiden, de Maya’s in het midden en de Azteken in het Noorden, het huidige Mexico.

De groep ‘La danse des Aztèques’ danst originele krijgsdansen in authentieke kostuums. De dansers van de groep houden met veel enthousiasme de danscultuur van hun voorouders in stand

La danse des Aztèques

Naar boven / Naar podia-overzicht


14.30

Devil’s Tone

Vijfkoppige swingende Limburgse bluesformatie.

Devil’s Tone presenteert een aangename mix van ballads en swing blues. Verduiveld swingend en Limburgs melancholisch.

Naar boven / Naar podia-overzicht


15.45

La Compagnie Tahoungan

16 artiesten presenteren spectaculaire Afrikaanse traditionele dansen, percussie, muziek, met steltlopen en vuurspuwen.

La Compagnie Tahoungan presenteert een spectaculaire voorstelling met magische traditionele dansen percussie en muziek van het West-Afrikaanse Togo. Compleet met traditionele instrumenten, prachtige kostuums, maskers en beschilderingen.

De groep bestaat uit 16 bevlogen dansers, zangers, percussionisten, steltlopers, vuurspuwers en vuureters. Vol passie presenteren ze het culturele erfgoed van Togo dat rijk is aan Afrikaanse magische dansen, tovenarij en voodoo rituelen. Tahoungan bespeelt een grote variatie aan Afrikaanse percussie-instrumenten, zoals djembé, doundoun, waterdrums, talking drum, sabar. De groep houdt van interactie. Het publiek wordt uitgedaagd om mee te dansen.

La Compagnie Tahoungan staat jaarlijks op podia van gerenommeerde  internationale culturele evenementen en festivals in o.a. Spanje, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en Portugal.

De groep wordt gezien als cultureel ambassadeur van Afrika in het algemeen en van Togo in het bijzonder. Vooral omdat ze er telkens in slagen om traditionele dansen en rituelen geschikt te maken voor westerse podia.

Meer info http://www.tahoungan.com/

La Compagnie Tahoungan

Naar boven / Naar podia-overzicht


17.00

Erwin

Toppunt van Maastrichtse ambiance.

‘Höb g’r zin e feeske?’ Wie zich echt eens wil laten meeslepen door Maastrichtse ambiance moet Erwin beleven. De Maastrichtse volkszanger bij uitstek krijgt gegarandeerd je handen in de lucht en je voeten van de grond. Zin in een echt Maastrichts feest? Het Manus van Alles laat het u beleven.

Legendarisch succesvol was zijn concert op 13 september 2008 in het Sportpaleis van Ahoy in Rotterdam.


17.45

Zitakula

Opzwepende afrofunk uit Amsterdam.

Zitakula presenteert een aanstekelijke mix van afrobeat, swampsoul en desert-rock. Met meeslepende drietalige zang van de Brussels-Congolese Sandy Miessi Bakomi.

Een jonge band die al op de podia stond van Zwarte Cross, Oerol, Valkhof Festival, Wildeburg, Noorderslag, Welcome to the Village en Wicked Jazz Sounds Festival. De funky band speelde ook al meerdere malen in Paradiso en de Melkweg. Ze waren ook te zien bij DWDD.

Die band staat op 25 juni op het hoofdpodium van Manus Maastricht. Daar krijgen ze iedereen aan het dansen met hun frisse smeltkroes van blazers, drums, percussie, bas, gitaar, orgels en synths en de gouden stem van Sandy Miessi Bakomi. Zorg dat je erbij bent, want bij Manus beleef je Zitakula gratis!

Op 7 april 2017 verscheen hun debuutalbum Oasis met authentieke afrobeat, snoeiharde funk en dampende psychedelische soul.

Zitakula dankt z’n naam aan de Psittacula Krameri, de exotische halsbandparkiet van het Vondelpark. In dat park stond in de zomer van 2013 de wieg Zitakula.

Zitakula

Meer info http://www.zitakula.com/

Naar boven / Naar podia-overzicht


19.00

Amariszi

Feest met Balkan-pop op z’n best.

Amarszi is een feest met Balkan-pop op z’n best met een mix van reggae, folk, swing, ska, en gipsy.

Virtuoze Balkanband uit Amsterdam. Maakt van elk optreden een feest. Acht jonge rasmuzikanten met opzwepende muziek met veel energie, uitstraling bezieling en enthousiasme. Spectaculaire bas & drums, gitaar, blazers en accordeon. Boegbeeld van de band is zangeres Merel Simons met een heldere, onvermoeibare en veeltalige stem.

Dit jaar bestaat de band 10 jaar. Dat werd gevierd met de release van hun derde album Babel Fish. Opgenomen tussen de kippen en sterke Balkandranken op het Hongaarse plattenland.

Amariszi is bekend van festivals zoals Sziget, Oerol, Festival Mundial, Zwarte Cross en de verschillende Bevrijdingsfestivals. Daarnaast zijn ze te vinden op de (pop)podia: Paradiso, Mezz, W2, Tivoli, Patronaat, Effenaar en 013.

De groep wint in 2011 de ‘Dutch Balkan Blues Contest (Gipsyfestival Tilburg), in 2010 ‘Publieksprijs Zimihc International’ en wordt de winnaar van de ‘Next best Band 2009’.

Meer info http://amariszi.nl/

Naar boven / Naar podia-overzicht