Multicultureel met Maastrichtse ambiance

18e editie op zondag 24 juni 2018

Feest van verbroedering / Celebrating our differences /
Multikulturelle Vielfalt feiern / Célébrer la différence /
Celebrando las diferencias / V’r zien allemaol aanders en dat viere v’r

MAASTRICHT
De 18e editie van het multiculturele festival Manus van Alles vindt plaats op zondag 24 juni 2018, van 10.30 tot 20.00 uur. Het gratis festival staat nationaal en euregionaal bekend als een feest dat verbroedert met zijn aanstekelijke mix van exotische culturen en Maastrichtse ambiance. Iedereen kijkt er met plezier over de schutting van zijn eigen cultuur. Jaarlijks ruim 12.000 bezoekers.

Niets mooier dan samen naar Manus van Alles

NS Magazine Spoor tipte het festival al in 2009 als ‘een van de 10 leukste gratis uitstapjes van Nederland.’ En het aardige is: je ziet er mensen die je anders nooit zou ontmoeten. Veel opvallende paradijsvogels van divers pluimage. Een bonte mengeling van mensen die allemaal komen genieten van vertrouwde en nieuwe lievelingskleuren en klanken. In 2017 schreef Maastricht Gezien over het festival: ‘Een van de grootste, leukste en kleurrijkste buitenevenementen van de stad’.

100 vrijwilligers heten u van harte welkom.

Beleef het allemaal gratis op zondag 24 juni

  • 3 podia kleurrijke muziek en dans
  • Culturele wereldmarkt
  • Festivalbraderie
  • Manus Kidsfestival
  • Nomadendorp

Drie podia met muziek en dans voor iedereen

Geniet van een verrassend feestelijk programma met 3 podia muziek en dans. Met ruim 26 groepen, 346 artiesten, 42 nationaliteiten. Er zijn drie bijzondere internationale topacts. Drie meesters van cultuurmix die u niet zeker niet mag missen.
En natuurlijk drie toppers met gezellige Maastrichtse ambiance.
Multiculti op z’n Maastrichts.

Het Manus van Alles festival staat bekend om zijn toegankelijke cultuurmix. Manus presenteert multiculturele muziek en dans van alle tijden voor alle leeftijden. Met topprofessionals uit de hele wereld en wereldsterren uit buurt, stad en regio. Van alles voor iedereen.
Je hoort er het ritme van vandaag en het tempo van gister. Van exotische wereldpop, folk en volksmuziek tot eeuwenoude klanken uit de hele wereld. Je ziet er een wereld van dans. Van westerse jeugdcultuur met streetdance en hiphop tot traditionele folklore uit diverse windstreken.
Dat alles gecombineerd met Maastrichtse ambiance maakt het festival zo speciaal. Iedereen kijkt er met veel plezier over de schutting van zijn eigen cultuur.

Culturele wereldmarkt met exotische verrassingen

Een bezoek aan de culturele wereldmarkt is een exotische beleving. Met 50 kleurrijke kramen geuren, kleuren, smaken, gerechten, producten en idealen uit alle windstreken.

Festivalbraderie met goedkoopjes

Op de feestelijke koopjesbraderie kun je gezellig en voordelig shoppen. Er zijn 150 kleurrijke kramen met goedkoopjes die de crisis kunnen verlichten. Voel je rijk met een smalle beurs.

Kidsfestival met creatieve acties en leuke attracties

Manus van Alles festival heeft een compleet festival voor kids. Het Kidsfestival heeft twee locaties: voor kinderen onder en boven de tien. Thema 2018 is ‘Natuurlijk spelen’.
Kunstenaars en andere artiesten prikkelen de creativiteit en fantasie van kids en jongeren.

Nomadendorp met gastvrije ontmoetingen

Voor de bezoeker is er is veel te zien en te beleven in het kleine Nomadendorp. Met drie Bedoeïenententen en gastvrije ontmoetingen. Ook leuk om met de kids naar toe te gaan.

Festival dat verbroedert

Manus van Alles festival is een feest van verbroedering. Iedereen kijkt er met plezier over de schutting van zijn eigen cultuur. ‘Festival dat verbroedert’ kopte dagblad De Limburger op 19 juni 2010 in een paginagroot artikel over het festival. ‘Zo zou het moeten’ zei Miriam Elfassih, toen gemeenteraadslid van Maastricht, in dat artikel. ‘Op dit festival zie je hoe iedereen in Nederland graag met elkaar zou willen samenleven. Al die verschillende culturen, zo zou het moeten. Deze sfeer blijft nog lang doorwerken. Ik denk niet dat de mensen dit morgen vergeten zijn.’

Festivalterrein met thuisgevoel

Geen festivalterrein zoals gebruikelijk. Op het ‘festivalterrein’ van Manus van Alles voelen alle bezoekers zich thuis. Manus van Alles brengt mensen en culturen gastvrij samen in de sfeervolle straten, pleintjes en plantsoenen van Wittevrouwenveld, de kleurrijkste buurt van Maastricht.

100 vrijwilligers heten u van harte welkom!

100 vrijwilligers gaan met de steun van 40 sponsoren en sympathisanten weer hun best doen om allerlei mensen samen een kleurrijke dag te bezorgen. U bent van harte welkom, want niets is mooier dan samen naar Manus van Alles.

Overbodige Manustips

Doe geen moeite om mee te swingen. Het gaat vanzelf. Probeer niet alles te zien en te horen. Je komt altijd ogen en oren tekort. Geen probleem. Je gaat vanzelf kijken en luisteren met hart en ziel. En daar hou je een goed gevoel aan over.

Manus dankt Maastricht

Manus van Alles festival wordt mede mogelijk gemaakt door de steun en bereidwillige medewerking van de gemeente Maastricht en de bewoners van de krachtwijk Wittevrouwenveld. De Stichting Cultuur sur Place bedankt alle vrijwilligers, partners, pers, media, sponsoren en leveranciers voor hun sympathie en enthousiaste inzet.

Ze zeggen dat Manus van Alles…

Kleurrijkste van Maastricht
‘Een van de grootste, leukste en kleurrijkste buitenevenementen van de stad.’
Maastricht Gezien, 24 juni 2017

Alle culturen
‘Het is de dag dat alle culturen samenkomen en hun liefde voor muziek, dans, eten en gezelligheid met elkaar delen.’
Thuis in Maastricht, 23 juni 2017

Verschillen vieren
‘Het feest dat verschillen viert in plaats van benadrukt is het Manus van Alles festival in Maastricht.’
Website Festiworld, maart 2015

Lees verder